Gadget de Moș Crăciun: Top 10 accesorii pentru iPhone

de: Alexandru Puiu
07 12. 2014

Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun a venit timpul să vă decideţi ce cadouri vreţi să cumpăraţi, mai ales când e vorba de accesorii pentru iPhone.

Gadget de Moș Crăciun Top 10 accesorii pentru iPhone

În cazul în care nu v-aţi cheltuit toate economiile de Black Friday, a venit momentul să vă faceţi o listă cu persoanele importante din viaţa voastră şi să vă aduceţi aminte referinţele subtile la un cadou pe care acestea le-au făcut pe parcursul anului. Dacă nu vă vine nimic în minte, gândiţi-vă care sunt cele mai importante gadgeturi din viaţa lor şi căutaţi cele mai utile accesorii potrivite pentru acestea. Pentru membrii familiei care sunt mândri posesori de iDevice-uri, mai jos am agregat cea mai inspirată listă de . În funcţie de bugetul pe care îl aveţi disponibil, este aproape imposibil să nu aduceţi un zâmbet pe feţele apropiaţilor.

Pix inteligent Livescribe 3 Smartpen  655 lei

Pentru că mulţi dintre noi îşi mai petrec ziua la birou cu un pix şi o foaie sau o agendă în mână, a venit timpul să alegeţi cea mai rapidă metodă pentru a digitiza respectivul conţinut. Pentru această activitate, seria de pixuri inteligente Livescribe este cea mai bună opţiune. Livescribe 3 este creat din start pentru posesorii de iDevice-uri. Comunică în permanenţă cu iPhone-ul sau iPad-ul vostru şi vă afişează în timp real, prin intermediul aplicaţiei gratuite Livescribe+ pentru iOS, fiecare cuvânt sau desen realizat pe o foaie. Ajutat de un motor avansat de tip OCR, aceeaşi aplicaţie este capabilă să convertească scrisul vostru de mână în text editabil pe iPhone. Mai mult decât atât, Livescribe 3 are şi un microfon incorporat pentru a înregistra fiecare cuvânt spus în jurul vostru atunci când vă luaţi notiţe.

Căşti Bluetooth Parrot Zik  –  1600 de lei

Considerate unele dintre cele mai inteligente căşti din lume, Parrot Zik se numără printre singurele astfel de dispozitive capabile să funcţioneze fără probleme atât prin Bluetooth, cât şi cu fir – când aţi rămas fără baterie. Se împerechează prin NFC sau Bluetooth, iar experienţa de audiţie este semnificativ îmbunătăţită prin sistemul activ de anulare a zgomotului de fond. Deşi par destul de grele la 325 de grame, confortul amplificat de designul realizat de Philippe Stark vă va face să uitaţi că le aveţi pe cap de câteva ore. Au o impedanţă de 32 de ohmi, sunt capabile să redea frecvenţe între 10Hz şi 20 KHz, iar bateria de 800 mAh este uşor de înlocuit.

Dock audio cu încărcare iHome iDL100 – 697 lei

Pentru posesorii de iPhone, iPad şi alte gadgeturi Apple, cei de la iHome au creat un dock audio un pic mai special. Acesta este prin singurele astfel de dispozitive din lume care are două porturi Lightning de încărcare, pe lângă faptul că vă redă muzica fără probleme de pe orice dispozitiv. Funcţionează şi ca radio FM, iar printr-un port USB de pe lateral vă puteţi încărca şi un Android, smartwatch, etc. Ceasul afişat pe display-ul frontal de la iDL100 se sincronizează în mod automat cu telefonul sau tableta conectată. Vă permite să adormiţi seara pe muzica preferată şi să vă fixaţi două alarme separate în zile şi la ore diferite. Pentru că vorbim de un dock audio, merită să aveţi în vedere şi abilitatea iHome iDL100 de a umple cu sunet de calitate o cameră de dimensiuni mari.

Acumulator USB InfoTouch OEM Sailing6 20800 mAh – 180 lei

Nu toate gadgeturile trebuie să fie complicate. Unele trebuie să fie doar trainice şi cu o singură funcţie pe care să o îndeplinească fără ezitare. În această categorie intră unul dintre cei mai mari acumulatori de pe piaţă. Ilustrat mai sus, dispozitivul celor de la InfoTouch are o autonomie de 20.800 mAh, o valoare suficientă pentru a încărca un iPhone 5 de peste 13 ori în deplasare. Marele său avantaj este însă că poate încărca două dispozitive simultan datorită celor două porturi USB. Se încarcă la microUSB. Nu este uşor la 450 de grame, dar îşi găseşte cu uşurinţă loc într-un ghiozdan datorită dimensiunilor sale destul de compacte, 160 x 80 x 22,5 milimetri. Ca un bonus, pentru că are un curent de ieşire de 2,1 amperi încarcă fără probleme şi un iPad, nu doar un smartphone.

Cântar inteligent The Orange Chef Co. Prep Pad – 150 dolari

Unul dintre puţinele astfel de dispozitive create vreodată, gadgetul din imaginea de mai sus este, la prima vedere, un cântar. În realitate, comunică prin Bluetooth cu iDevice-ul favorit şi, pe lângă faptul că vă cântăreşte fiecare produs cu precizie de un gram, are în spate şi o bază de date cu 300.000 de produse din care vă sunt descărcate automat informaţiile nutriţionale aferente fiecărui produs: proteine, carbohidraţi, calorii, etc. În plus, nici măcar nu trebuie să ştiţi exact denumirea produselor cu care urmează să interacţionaţi. In-app este şi un cititor de coduri de bare pentru a automatiza recunoaşterea materiei prime pentru reţetele voastre favorite.

Brăţară inteligentă Jawbone Up24 – 669 lei

Creatorii uneia dintre primele brăţări inteligente, cei de la Jawbone au făcut o treabă foarte bună la modernizarea primului lor smartband. Up24 nu are display, dar face o treabă foarte bună prin intermediul senzorilor din interior pentru a vă monitoriza mai multe aspecte ale stilului vostru de viaţă. Împreună cu aplicaţia gratuită UP de iOS aveţi o evidenţă clară a orelor de somn de peste noapte şi a efortului fizic din timpul zilei. Dimineaţa sunteţi treziţi cu vibraţii discrete de la UP24, iar dacă optaţi pentru această funcţie, în timpul zilei, vibraţii discrete vă avertizează că aţi petrecut prea mult timp stând pe loc. Un alt avantaj al Up24 ţine de notificările inteligente şi motivaţionale pe care vi le serveşte aplicaţia pe parcursul zilei pentru a sta la baza unui stil de viaţă mai sănătos.

Tensiometru Withings Wireless Blood Pressure Monitor WPM02 – 360 lei

Un alt gadget care face parte din categoria dispozitivelor bune la o singură activitate este tensiometru celor de la Withings. Ajuns la a doua generaţie, acesta nu mai este limitat ca funcţionalitate de un cablu cu 30 de pini. Este complet wireless. Se conectează prin Bluetooth la un iPhone sau Android şi, printr-o aplicaţie dedicată, vă este înregistrată tensiunea sistolică/asistolică şi ritmul cardiac. Pe termen lung vă este păstrată o evidenţă foarte clară a acestor informaţii pe care, dacă este cazul, o puteţi pasa doctorului vostru sau altor persoane importante din viaţa voastră. Dacă starea voastră de sănătate depinde de monitorizarea constantă a parametrilor de funcţionare ai inimii, aplicaţia poate fi programată să vă notifice dacă a trecut prea mult timp de la ultima măsurătoare. În rest, funcţionează ca un tensiometru obişnuit.

Kit becuri inteligente – Philips Hue E27 – 1180 lei

Setul Philips Hue include trei becuri aparent obişnuite care se conectează wireless la un switch. Acesta din urmă poate fi integrat în reţeaua locală şi vă permite să comunicaţi cu toate becurile Hue din casă prin intermediul unei aplicaţii de iPhone sau iPad. Partea cea mai interesantă din această ecuaţie este că becurile se pot programa să lumineze în orice culoare vă trece prin minte. Pot fi aprinse din celălalt capăt al lumii prin internet dacă vreţi să simulaţi prezenţa voastră acasă, iar dacă vreţi să creaţi o atmosferă interesantă la o petrecere în confortul căminului, se pot lumina pe ritmul muzicii. Apropo, pe lângă cele trei incluse în pachet, se pot achiziţiona şi becuri separat la aproximativ 350 de lei dacă vreţi să aveţi unul în fiecare cameră. Dacă preţul iniţial vă sperie, merită să aveţi în vedere că vorbim de LED-uri cu un consum energetic infim.

 

 

Dronă cu filmare HD – Parrot AR.Drone 2.0 Power Edition – 1.630 lei

Creatorii uneia dintre cele mai populare drone pentru uz casnic şi nu numai, cei de la Parrot au lansat în urmă cu ceva timp cea de a doua generaţie de Parrot AR.Drone. Cu sufixul 2.0, aceasta vine cu un amalgam de elemente noi în comparaţie cu modelul anterior. Mai mult decât atât, este şi disponibilă într-o variantă cu o autonomie mult mai mare decât modelul standard. În continuare se conectează prin WiFi la iPhone-ul, iPad-ul sau Android-ul vostru şi poate fi controlată printr-o aplicaţie dedicată de la o distanţă de aproximativ 50 de metri. Are o autonomie de 26 de minute, filmează HD cu 30 de cadre pe secundă şi se încarcă în aproximativ 120 – 150 minute până la 100%. Dacă se termină bateria, pe lângă faptul că sunteţi avertizaţi cu câteva minute înainte de această posibilitate, prin intermediul unor senzori aceasta va ateriza în siguranţă fără intervenţia utilizatorului.

Alcooltest Bactrack Smart – 900 lei

Un alt gadget deloc ieftin prezent în acest top este realizat de Backtrack şi s-ar putea să vă facă viaţa mult mai uşoară în perioada aglomerată a sărbătorilor. Este un etilotest profesional care funcţionează în tandem cu aplicaţie de iPhone sau Android. Are o acurateţe foarte mare şi fiecare informaţie este transmisă în timp real, prin Bluetooth, către telefonul din buzunar. Se încarcă la microUSB, iar dacă aveţi o mândrie în a vă lăuda cu performanţele voastre bahice, rezultatele pot fi partajate pe reţeaua voastră socială preferată. Are 6,9 x 4,8 x 1,6 centimetri şi, pe lângă faptul că este portabil, s-ar putea să reprezinte cel mai puternic argument data viitoare când vreţi să vă convingeţi un prieten să nu se urce la volan.